Home page / Over ons / Onze koffie

Onze koffie

Wanneer je bij ons een koffiemachine huurt, dan bepaal je zelf welke koffie erin gaat. Je mag dus je eigen koffiebonen gebruiken of je kunt deze bij ons kopen. We vertellen je graag waarom veel bedrijven ervoor kiezen om ook de koffie bij ons bestellen.

Misschien wel de lekkerste verse bonenkoffie van Nederland

Bij ons zusterbedrijf Bar Company werken de beste barista’s van Nederland met de mooiste halfautomatische koffiemachines. Sinds 2009 is het bedrijf uitgegroeid tot marktleider in het verzorgen van koffie op evenementen. En wij kunnen jou een geheimpje verklappen; dit komt niet alléén door de goede koffiemachines. De koffiebonen die de barista’s gebruiken zijn volgens vele barista’s namelijk de beste koffiebonen die in Nederland verkrijgbaar zijn.

Bar Company Blend koffiebonen

‘Waar zijn deze koffiebonen te koop’ horen we je denken. Het antwoord is; alleen bij Bar Company. De koffie is namelijk een blend van verschillende duurzame bonen, die speciaal voor Bar Company gebrand wordt bij Brinks Coffee Roasters. De koffie heeft het label ‘specialty coffee’. Specialty coffee staat voor koffiebonen van de allerbeste kwaliteit. Slechts een klein deel van de totale koffieproductie wereldwijd mag zich speciality coffee noemen.

Duurzaamheid

Wij proberen op alle mogelijke fronten te verduurzamen. Zo rijden onze adviseurs bijvoorbeeld in elektrische auto's. En deze elektrische auto's rijden op energie die wij 100% zelf opwekken met onze zonnepanelen. ☀️

We willen daarom ook meer dan alleen maar super lekkere koffie aanbieden. Onze koffie dient dus ook duurzaam en eerlijk verbouwd te worden. En dat is gelukt met de Bar Company koffieblend.

De koffieboeren waar wij mee werken gebruiken geen giftige bestrijdingsmiddelen, daar deze zeer slecht zijn voor het milieu. Boeren die dit wel doen kunnen niet meer terug. Ze raken namelijk afhankelijk van deze bestrijdingsmiddelen omdat de gewassen niet meer zonder kunnen. Onze koffiebrander Brinks staat voor eerlijke prijzen. Alle koffieboeren zijn persoonlijk bezocht en er vindt nog steeds nauw contact plaats. De boeren worden op de hoogte gehouden van de prijzen op de beurs waardoor ze weten wat een eerlijke prijs is om hun koffie voor te verkopen.

De Bar Company koffieblend is dus goed voor zowel voor het milieu als voor de koffieboeren. Op die manier smaakt een kopje koffie uit onze koffiemachine nog lekkerder!

Instant koffie

Mensen kiezen voornamelijk voor Instant koffie omdat je hier razendsnel koffie mee kunt zetten. Instant koffie wordt ook wel oploskoffie genoemd en is volgens velen ‘vieze koffie’. Hier zijn wij het echter niet mee eens. Net zoals bij verse bonen koffie is er ook een enorm verschil in kwaliteit bij instant koffie. Wij zijn er van overtuigd dat instant koffie ook lekker kan zijn en we laten je dit graag proeven. Lees meer over onze instant koffiemachines.

Bar Company Koffiemachines

Wat kost een kopje koffie?

In tegenstelling tot veel koffieboeren hoeven wij het niet te verdienen op de koffie. Het draait bij ons om het verhuren van de koffiemachines. Omdat de koffie dus een bij-product is, bieden we deze scherp aan.

Wat de prijs is van een kopje koffie hangt af van welke koffie je wil (verse bonen, instant of fresh brew) en voor welke kwaliteit je gaat (specialty koffie of bulk). Daarnaast is het aantal kopjes van belang. Zo rekenen wij een grote beurslocatie met tientallen koffiestands per week een nog scherpere prijs dan buurvrouw Ans die een machine huurt voor haar verjaardag.

Koffie van Bar Company Koffiemachines

Wat zit er in een koffie en theepakket?

Wanneer wij de koffie voor je verzorgen, dan krijg je hier uiteraard ook voldoende van alle overige benodigdheden bij. Denk hierbij aan:

☕ Mooie duurzame koffiebekers
☕ Houten roerstaafjes
☕ Verschillende soorten thee
☕ Pakken opschuim melk
☕ Suikertjes
☕ Melkcupjes

Optioneel:

☕ Porselein servies
☕ Koppenwarmer