• ☕ Huur vanaf 1 dag
  • ☕ Alle soorten koffiemachines
  • ☕ Met of zonder koffie & benodigdheden
  • ☕ Gratis en vrijblijvend advies
Home page / Koffiemachine huren

Koffiemachine huren

Wil je een koffiemachine huren? Dan dien je jezelf twee vragen te stellen.

1. Is huren wel de beste optie? Of kan ik beter leasen of kopen?
2. Welke type koffiemachine wil ik huren?

We bespreken hieronder het antwoord op vraag 1.
Weet je al of je wil huren, leasen of kopen? Lees dan meer over de vier type koffiemachines waar je uit kunt kiezen.

Huren, leasen of kopen

Een koffiemachine huren, leasen of kopen; bij ons zijn alle drie de opties mogelijk. Wij bespreken de voor- en nadelen per optie en helpen je op weg met de meest gestelde vragen.

Een koffiemachine huren: de voor- en nadelen

Heb je voor een langere periode een koffiemachine nodig? Dan kun je een koffiemachine huren, leasen of kopen. Wat zijn de voor- en nadelen van een koffiemachine huren ten op zicht van leasen of kopen?

Voordelen van een koffiemachine huren
☕ Huur precies zolang als jij wil (dus ook 1 dag)
☕ Er is geen grote investering nodig
☕ Je kunt hierdoor een luxere koffiemachine huren
☕ Gratis verrijdbaar meubel met watertank
☕ Je betaalt een vast bedrag per dag, week of maand
☕ Alle service en onderhoud is inbegrepen
☕ Bij defect krijg je een nieuwe koffiemachine
☕ Je gebruikt je eigen koffie of wij regelen dit voor je

Nadelen van een koffiemachine huren
De prijs per dag is hoger, dan wanneer je een koffiemachine voor een lange periode (financial) least of koopt.

Huren vs Operational leasing
Huren lijkt veel op operationele leasing. Het grootste verschil is dat er bij operational lease er een aankoopoptie van de koffiemachine is. De prijs om de machine over te kopen wordt oa. bepaald aan de hand van de huidige marktwaarde en de economische situatie.

Koffiemachine huren - Bar Company Koffiemachines
Tijdelijk een koffie automaat huren - Bar Company Koffiemachines

Huren is tegenwoordig de trend

Vanwege de vele voordelen van huren, kiest 85% van onze klanten tegenwoordig voor huren. Wanneer we hen vragen waarom ze voor huren kiezen, dan is het meest gehoorde argument; ‘de vrijheid en flexibiliteit om nergens aan vast te zitten’ .

Toch kan het lastig zijn om een koffiemachine te huren. Want ondanks dat het heel normaal is om een auto voor een dag te huren, geldt dit niet voor koffiemachines.

Wanneer je online op zoek gaat naar een koffiemachine om te huren, dan zul je zien dat er maar weinig aanbieders zijn die koffiemachines verhuren. Dit komt omdat verhuur een bijzondere tak van sport is waar koffiebranderijen en koffiemachine-fabrikanten niet op ingericht zijn. Wij wel, het is onze corebusiness; lucky you.

Korte termijn verhuur is ons specialisme

Koffie apparaat huren - Bar Company Koffiemachines

Een koffiemachine huren vs financial leasen

Het verschil tussen een koffiemachine financial leasen of huren is dat je bij financial leasen eigenaar wordt van de koffiemachine. Bar Company Koffiemachines is juridisch eigenaar van de koffiemachine tot dat je de machine hebt afbetaald. Maar jij krijgt direct het economisch eigendom van de machine (en dus ook het risico op waardevermindering). Een financial leasecontract wordt meestal aangegaan voor een periode van minimaal drie tot vijf jaar. Vaak is dit gelijk aan de economische levensduur. Hierdoor is het toegestaan om de investering te boeken onder de vaste activa op de balans en volledig af te schrijven. Vaak kan ook een investeringsaftrek worden genoten.

Het maandbedrag is opgebouwd uit een deel rente en een deel aflossing. Er wordt een slottermijn afgesproken en daarnaast dient er een aanbetaling gedaan te worden. De btw is niet mee te financieren omdat deze direct weer is terug te vorderen. Door de aanbetaling en de btw betaling wordt het te financieren bedrag verlaagd en valt het te betalen maandbedrag lager uit.

De voordelen komen dus overeen met huren.
Een nadeel ten opzichte van huren is dat je na afloop van de leasetermijn met een verouderde koffiemachine blijft zitten.

Een koffiemachine huren voor korte termijn

Een koffiemachine huren vs kopen

Wanneer je een koffiemachine koopt dan is de machine direct jouw eigendom. Beschik je over voldoende liquiditeiten dan kan het een goede optie zijn. Je betaalt dan immers geen huur of rente. Maar wat is voldoende? De koffiemachines die wij verhuren variëren in aanschafprijs. De kleinere machines starten vanaf € 2.500,- en de professionele koffiemachines kosten € 14.000 per stuk.

Daarnaast is het belangrijk om een onderhoudscontract af te sluiten. In tegenstelling tot bij huren of leasen zijn onderhoud- en reparatiekosten namelijk niet standaard inbegrepen. En dit is wel gewenst, tenzij je zelf handig genoeg bent om bijvoorbeeld een boiler te vervangen wanneer er een storing is.

‘Gratis’ koffiemachine in bruikleen

Er zijn partijen waar je een gratis koffiemachine krijgt. Dit klinkt natuurlijk te mooi om waar te zijn en dat is het dus ook vaak. Je bent namelijk verplicht om de koffie en alle andere ingrediënten bij deze partij af te nemen. En de prijzen van deze ingredienten liggen doorgaans een stuk hoger. Hierdoor moet je wel héél veel koffie zetten voordat je goedkoper uit bent dan wanneer je een koffiemachine huurt, least of koopt.

Veel gestelde vragen

Lees je alvast in over wat de meest geschikte manier van koffiezetten is voor jouw situatie. Stuur vervolgens een mailtje of bel ons even op. We adviseren je altijd binnen 24 uur op werkdagen.

Ja. Wij verhuren alle soorten koffiemachines (cups en pads daargelaten). Daarnaast zijn wij wij niet gebonden aan één merk (in tegenstelling tot andere aanbieders). Hierdoor huur jij de koffiemachine die ook echt het beste is voor jouw situatie.

Wij zijn gespecialiseerd in tijdelijke en korte termijn verhuur. Zo kun je dus zelfs een koffiemachine huren voor 1 dag.

Dat is niet nodig. De meeste koffiemachines werken ook op een waterreservoir. En huur je een koffiemachine op meubel, dan geniet je van een grote watertank van 20 liter. Hierdoor maak je wel 100 koffies zonder dat je iets hoeft aan te vullen. We kunnen onze koffiemachines ook op een waterleiding aansluiten. In dat geval hoef je helemaal nooit water aan te vullen.

Jep. Wij verzorgen met liefde onze koffie en toebehoren voor je, maar je mag ook gewoon je eigen koffie gebruiken.

Ondanks dat wij over gloednieuwe machines beschikken, kan er altijd iets mis gaan. In dat geval bel je onze storingsdienst. De meeste storingen kunnen wij telefonisch verhelpen. Lukt dit niet dan stappen we direct in de auto. We hebben altijd een vervangende koffiemachine mee, zodat we hem direct kunnen omwisselen op jouw locatie

Lees meer over

Of vraag direct een gratis en vrijblijvende offerte op: