Koffie catering voor 110.000 bezoekers op de Formule 1 Heineken Grand Prix

Koffie catering op de Formule 1 Heineken Dutch Grand Prix

Koffie catering voor 110.000 bezoekers op de Formule 1 Heineken Grand Prix

Ja je leest de titel goed, wij zijn er super trots op om te kunnen zeggen dat wij verantwoordelijk zijn voor de volledige koffiecatering van de Formule 1 Heineken Dutch Grand Prix.

Dit hebben we in 2021 en 2022 gedaan en mogen we in 2023 weer doen. Laten we hopen dat Max in 2023 wederom als eerste over de finish gaat.
In deze case lees je een verslag van de 2022 editie.

Koffie op hét race evenement van het jaar

De Formule 1 race genaamd ‘Grand Prix’ werd dertig maal eerder gehouden in Nederland. Na 35 jaar afwezig geweest te zijn zou de race weer terugkeren in 2020. Helaas ging die race vanwege Corona niet door, maar in 2021 was het dan toch zo ver. De race wordt gereden in Zandvoort en trekt zo’n 110.000 bezoekers per dag.

Team Bar Company Koffiemachines

Zo’n gigantische klus bouw je niet in een dagje op. Nee we zijn ruim tien dagen bezig met het leveren, aansluiten en afstellen van meer dan 100 koffiemachines. Door zo vroeg te beginnen stond alles mooi op tijd klaar toen onze zeventig collega’s een dag voor de race arriveerde in Zandvoort.

Team Bar Company Koffiemachines

We hebben op dit evenement verschillende soorten koffiemachines geleverd;

Volautomatische koffiemachines voor de VIPS

Speciaal voor de race worden er op Circuit Zandvoort verschillende enorme tenten gebouwd. In deze tenten worden duizenden VIPS ontvangen. Vermaat Partyservice is de partij die de catering verzorgt voor deze vips.

Bar met koffiemachine in VIP tent

In opdracht van Vermaat hebben wij tientallen volautomatische verse bonen koffiemachines geplaatst.

De machines werden geïnstalleerd op de aanwezige bars. Soms zorgde dit voor uitdagingen, maar daar zijn we gek op.

Koffiemachine op locatie plaatsen

Daarnaast verzorgden we ook een aantal mobiele koffiebars. Deze werden bemand door barista’s die de mooiste latte art cappuccino’s maakte op de espressomachines (ook wel halfautomaten genoemd).

Instant koffiemachines voor in de bars

Over het hele terrein stonden ‘drinks’-bars waar het publiek frisdranken, alcoholische dranken en koffies konden bestellen. Omdat deze bars gigantisch veel bezoekers te verwerken krijgen, is er gekozen om instant koffiemachines in de containers te plaatsen. Hierdoor konden de bezoekers op een hoog tempo van koffie voorzien worden (lees +1.000 koffies per uur per machine.

Koffie Containers met halfautomaten en barista’s

Voor de gasten die op zoek waren naar de beste koffie, zijn er ook diverse ‘koffie-containers’ geplaatst.

Koffie container huren voor evenement

Per koffie container stond een team van barista’s klaar achter meerdere halfautomaten. Bezoekers konden verschillende koffie specialiteiten bestellen waaronder heerlijke iced coffee’s maar ook verse brownies.

Espressomachine met barista op locatie

Koffie rugzaklopers

Het publiek bekeek de race vanaf de tribunes, maar ook vanuit de Duinen. Plekken vanwaar je liever niet wil opstaan. Om deze bezoekers toch van koffie te voorzien zijn we met 15 koffierugzakken gaan rondlopen. Kun je niet naar de koffiebar toekomen, dan brengen we de koffiebar toch naar jou?

Koffie rugzak loper huren voor evenement

Koffie op jouw evenement

Ben jij op zoek naar een partner die je ontzorgt over het koffie-vraagstuk op jouw evenement? Wij zijn je heel graag van dienst!

Deel dit bericht: